Gå til hovedindhold

SSP oplæg

SSP oplæg og foredrag til skoler og institutioner.

Indhold

    SSP står for Skole, Socialforvaltning og Politi, og er et kriminalpræventivt samarbejde mellem de tre aktører.

    For alle arrangementer gælder det, at de kan bookes ved henvendelse til SSP Koordinator John Hansen på jhans@aabenraa.dk eller tlf 40 33 34 23, & SSP formidler Maj-Britt Lund malun@aabenraa.dk eller på 29 37 18 04.
    Oplæg og foredrag er gratis for kommunale skoler & institutioner. Alle foredrag understøtter den kriminalpræventive handleplan og understøtter også den kriminalpræventive læseplan for skolerne.
    Skolerne løfter allerede en stor opgave på området, og SSPs tilbud skal ses som et supplement til dette kriminalpræventive arbejde.

    1. - 3. klasse:

    SSP indsatsen skal være en introduktion til SSP arbejdet og motivere til et stærkt forældrenetværk.
    SSP skal supplerende tilbyde et oplæg til forældrearrangementer omhandlende grundlæggende digitale udfordringer og oplæg til god netværksdannelse i forældregruppen.

    45 min. oplæg for børn i 3. klasse

    30 min. oplæg for forældre

    ­­­­­

    4.- 6. klasse:

    SSP skal supplerende tilbyde oplæg, hvor ekskludering og mistrivsel modarbejdes med undervisning og træning med fællesskabsfremmede initiativer, herunder teambuilding.
    SSP oplæg omhandler god skik og brug af Sociale Medier, hvordan man håndterer konflikter online og giver eleverne indsigt i vigtigheden af at være kritisk i forhold onlineverdenens mange tilbud og fristelser, men også muligheder for både forældre og klasser.

    3 x 45 min. Teambuilding i samarbejde med klassens undervisere

    45 min. oplæg for forældre (Unge og SoMe)

    2 x 45 min. oplæg i klasserne (Unge og Sociale Medier)

     

    7.- 9. klasse:

    SSP skal supplerende tilbyde oplæg om risikoadfærd og risikovillighed, hvor fokus vil være på unges adfærd i det offentlige rum, til fester og andre forældrefrie arenaer. Indsatsen skal bidrage til at synliggøre risici under blandt andet alkohols indvirkning.
    Oplæg skal også omhandle aktuelle udfordringer ved blandt andet brug af sociale medier, herunder video- og billeddeling og anden grænse- overskridende adfærd, for både forældre og klasser.

    45 min. oplæg for forældre om risikoadfærd og unges risikovillighed

    45 min. oplæg for klasser om at være unge og den risikoadfærd man kan møde

    45 min. oplæg for klasser om digitale krænkelser på nettet

     
    10. klasse / Ungdomsuddannelser

    Den danske ungdom har europarekord i druk! Ungeprofilundersøgelser peger på, at risikoadfærden og hermed villigheden til at begå risikoadfærd er støt stigende ved overgangen mellem folkeskolen og ungdomsuddannelserne/10. årgang. Alkoholkulturen blandt de ældste unge er en dokumenteret medvirkende faktor til øget risikoadfærd.
    Data fra Ungeprofilundersøgelser kan anvendes i forsøget på at undergrave et eventuelt falsk gruppepres, som kan være medvirkende til at øge risikovilligheden blandt disse årgange.

    SSP tilbyder i 2024 uddannelse i forebyggelsesprogrammet PAS Light til undervisere på Ungdomsuddannelserne. Konceptet er målrettet forebyggende undervisning.
    omkring alkohol og hash på egen Ungdomsuddannelse. I 2025 tilbydes samme koncept til undervisere i folkeskolernes udskolinger.